Ads 468x60px

marți, 27 noiembrie 2012

Romani se bucura de mai multe zile libere.Zilele de 24 şi 31 decembrie au fost declarate zile libere. decizia intră în vigoare de anul acesta

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
În şedinţa de marţi, Guvernul a decis ca dacă zilele de 24 şi 31 decembrie să fie declarate zile libere. Decizia va intra în vigoare chiar de anul acesta.
UPDATE Zilele de 24 şi 31 decembrie 2012 au fost declarate de Guvern drept zile libere, în şedinţa de marţi. Declararea zilelor libere a fost reglementată prin hotărâre.

Decizia este valabilă pentru salariaţii din sectorul public şi nu se aplică la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Surse oficiale au declarat că cele două zile libere vor fi recuperate la începutul anului viitor, la 12 şi 19 ianuarie.

„Decizia poate fi aplicată şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel", au declarat sursele citate.
Pe ordinea de zi a şedinţei figurează un proiect de hotărâre pentru stabilirea zilelor de 24 şi 31 decembrie 2012 ca zile libere.
Conform Codului Muncii, zilele libere din luna decembrie 2012 sunt 1 Decembrie (sâmbătă, Ziua Naţională), 25 şi 26 decembrie (marţi şi miercuri, prima şi a doua zi de Crăciun).
Potrivit ultimelor modificări, Codul Muncii prevede 12 sărbători legale, ceea ce înseamnă zile libere pentru salariaţi. Acestea sunt: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului - 15 august; Sfântul Andrei - 30 noiembrie; 1 decembrie - Ziua Naţională a României; prima şi a doua zi de Craciun - 25 şi 26 decembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu