Ads 468x60px

duminică, 25 noiembrie 2012

Creditarea va avea o evoluţie modestă în 2013

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.Creditarea va avea o evoluţie modestă în 2013, cu un avans de 2% pe fondul împrumuturilor contractate de companii, a declarat Dan Pascariu, membru în consiliul de supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank şi manager privat al companiei Tarom.

"Prognoza noastră de creştere este de 2%, în special pe segmentul corporate. Creditele către populaţie vor scădea. Depozitele vor înregistra o creştere faţă de credite", a precizat Pascariu în cadrul evenimentului EU-COFILE, organizat de Banca Naţională a României (BNR), Alpha Bank România şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB).În opinia sa, restructurarea sistemului bancar va continua anul viitor. "De anul trecut, până acum, am închis peste 20% dintre reţelele noastre. Categoric vor fi restructurări în sistemul bancar", a declarat Pascariu, adăugând că, deşi numărul de unităţi bancare se va reduce semnificativ, reducerile de personal vor fi ceva mai scăzute.
"Restructurarea nu e atât de simplu de făcut. Numărul oamenilor pe care i-am concediat este mult mai mic. Dacă numărul de sucursale va scădea cu până la 25%, de concediat am concediat mult mai puţini oameni", a precizat Pascariu.
 Prezent la acelaşi seminar, Radu Graţian Gheţea, preşedintele ARB şi preşedintele CEC Bank, singura bancă comercială de pe piaţa de retail deţinută de stat, a anunţat, joi, că restructurările din sistemul bancar vor continua şi anul viitor, cel puţin în ritmul de anul acesta.
Ţiriac Bank, membră a grupului italian UniCredit, a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de peste 33 de milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, potrivit ZF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu