Ads 468x60px

marți, 27 noiembrie 2012

Ar putea fi anulate Sanctiunile pentru lipsa rovinietei

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. CNADNR a fost acuzata ca a dat sanctiuni pentru neplata rovinietei utilizand camere de supraveghere neomologate. Conducerea organizatiei patronale UGIR 1903 a solicitat companiei sa aduca dovezi care sa certifice legalitatea sistemului folosit pentru aplicarea amenzilor.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a fost somata oficial, de catre organizatia UGIR 1903, sa aduca dovezi care sa certifice omologarea si atestarea metrologica a sistemului SIEGMCR utilizat la depistarea masinilor care circula fara rovinieta. Daca CNADNR nu detine aceste probe, toate amenzile acordate pentru neplata taxei de drum ar putea fi anulate.

„Au fost mii de procese la nivel national prin care procesele verbale de contraventie pentru rovinieta au fost anulate de instanta pentru ca CNADR nu a facut dovada omologarii sistemului. si asta in conditiile in care instanta a cerut prin citatie prezentarea unor astfel de probe Acum, la urmatoarea sedinta a Comisiei de Dialog Social, am solicitat noi, oficial, ca CNADNR sa aduca aceste documente legale. Daca dispozitivele si camerele nu sunt omologate si certificate, acestea nu pot fi folosite pentru a incheia procese verbale si a aplica sanctiuni”, ne-a declarat Eugen Costan, secretar general al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Auto din Romania.

Achizitie fara licitatie

Reprezentantii UGIR 1903 reclama faptul ca sistemul de monitorizare si sanctionare a contravenientilor a fost achizitionat de CNADNR fara organizarea unei licitatii publice, de aici rezultand „cascada de nereguli generate prin disfunctionalitatea sistemului”. “Acest sistem SIEGMCR nu detine omologare, asa cum prevede in mod imperativ art.9 alin(2) din Ordonanta Guvernului nr.151 pe 2002 cu modificarile si completarile ulterioare. Lipsa omologarii acestui sistem rezulta din hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, care sunt cu miile. Toate procesele verbale de constatare a contraventiilor emise cu ajutorul acestui sistem SIEGMR sunt semnate electronic de catre agentii constatatori. Fata de aceste aspecte, in ce priveste legalitatea proceselor-verbale, acestea nu sunt intocmite cu respectarea conditiilor de forma prevazute de Ordonanta Guvernului nr.21 din 2001, fiind lovite astfel de nulitate absoluta”, se arata intr-un document oficial trimis Ministerului Transporturilor si semnat de Vasile stefanescu, prim-vicepresedinte al UGIR 1903. Referitor la semnatura electronica, sefii CNADNR continua sa sustina ca acest tip de semnatura s-ar afla in perfecta legalitate.

„Avand in vedere multitudinea de nereguli constatate de instantele judecatoresti, propunem desfiintarea sistemului SIEGMCR si inlocuirea lui cu un sistemn care sa respecte prevederile legale” - Vasile stefanescu, prim-vicepresedinte al organizatiei patronale UGIR 1903

426.000 de procese verbale au fost emise in acest an pentru neplata rovinietei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu