Ads 468x60px

joi, 29 noiembrie 2012

aurulu, in cel mai important declin al lunii

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Cotaţia aurului a înregistrat ieri, pe piaţa futures din SUA, cel mai important declin din această lună, pe fondul aprecierii dolarului în contextul progresului extrem de lent în privinţa discuţiilor pe marginea bugetului SUA, menite să ducă la evitarea "vârfului fiscal" în 2013.
     În plus, investitorii speculează că îmbunătăţirea condiţiilor economice din SUA va reduce cererea pentru acest metal considerat investiţie sigură.

     Conform unor date anunţate săptămâna aceasta, încrederea consumatorilor din SUA a avansat, în luna noiembrie, până la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, semn că sunt în creştere cheltuielile gospodăriilor americane. Indicele Conference Board privind încrederea consumatorilor americani a urcat la 73,7 puncte luna aceasta, de la 73,1 în octombrie. Nivelul din noiembrie este cel mai ridicat din februarie 2008 până în prezent.
     Analiştii aşteptau un indice de numai 73 de puncte.
     În plus, în Statele Unite cresc preţurile locuinţelor, acestea înregistrând, în septembrie, cel mai important avans din iulie 2010 până în prezent.
     Preţul aurului cu livrare în februarie a coborât cu 1,9% ieri la ora 09.56, la Comex New York, ajungând la 1.712 dolari uncia. Un curs de închidere la acest nivel ar reflecta cea mai mare scădere consemnată de preţul metalului galben după data de 2 noiembrie.
     Luna aceasta, preţul aurului a pierdut 0,4%, iar dolarul a câştigat 0,7% faţă de euro.
     Amintim că, potrivit Consiliului Mondial al Aurului, cererea mondială de aur a scăzut în trimestrul al treilea din 2012, dat fiind că investitorii au cumpărat mai puţine lingouri şi monede, iar consumatorii din China au fost reticenţi din cauza încetinirii creşterii economice.
     Datele Consiliului arată că aproape 1.085 de tone de aur au fost vândute în întreaga lume în cele trei luni încheiate în septembrie, cu 11% mai puţin comparativ cu recordul de 1.223,5 tone atins în perioada similară din 2011.
     Achiziţiile de lingouri şi monede s-au redus cu aproape o treime, la 294 de tone, iar cele de bijuterii - cu 9%, la 449 de tone, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu