Ads 468x60px

duminică, 25 noiembrie 2012

Membrul Deputat al partidului UDMR, trimis in judecata pentru coruptie. Olosz Gergely, acuzat ca a luat spaga jumatate de milion de euro!

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane, printre care si Olosz Gergely, fost presedinte ANRE si actual deputat in Parlamentul Romaniei, sub acuzatiile de trafic de influenta si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca inculpatii Bircina Ion, Iliescu Costin, Stan Catalin si Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpara influenta lui Olosz Gergely, deputat in Parlamentul Romaniei si fost presedinte al ANRE, in vederea obtinerii de contracte oneroase pentru firmele a caror activitate o coordonau prin asociere.
Astfel, parlamentarul a pretins, pentru sine si pentru altul, suma de 516.000 de euro, disimulata intr-un contract de consultanta intre doua firme, una de tip off shore, in schimbul careia a convins o persoana din conducerea CEZ Romania sa execute intocmai si la timp platile din contractul de vanzare - cumparare de energie electrica dintre societati.
Conform procurorilor, deputatul UDMR a mai intervenit la Ministerul Agriculturii facilitand contractarea unor consultanti pe fonduri europene.
In vederea confiscarii si recuperarii prejudiciului, procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Olosz Gergely, Bircina Ion, Iliescu Costin si Stan Catalin si a partii responsabile civilmente S.C. Power Plus SRL.
Avand in vedere calitatea de deputat a lui Gergely Olosz, dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu