Ads 468x60px

miercuri, 28 noiembrie 2012

O FRAUDĂ MASIVĂ: 40.000 de antibiotice prescrise pe UN SINGUR CNP. O asemenea doză e pentru toată viaţa!

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Reţeta virtuală şi cardul electronic sunt singurele instrumente pentru reducerea „scurgerilor” din sistem, este de părere ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.
Arafat a vorbit, astăzi, în cadrul unei dezbateri, despre o situaţie de fraudă flagrantă. „S-a descoperit că un medic prescrisese 40.000 de doze de antibiotic pe un singur CNP. O asemenea doză este pentru toată viaţa bolnavului”, a subliniat ministrul.

Deşi recunoaşte că „scurgerile” din sistem nu pot fi rezolvate sută la sută, recunoaște că există instrumente pentru reducerea acestora. „De exemplu, reţeta electronică şi cardul naţional al asigurărilor ne vor ajuta la eliminarea prescripţiilor nejustificate”.
O altă soluţie vehiculată de ministru reprezintă achiziţiile centralizate. "Unele licitaţii se fac când ne trezim că nu mai avem un anumit produs. Şi în Ministerul Sănătăţii, Direcţia de achiziţii este slabă; trebuie să avem un serviciu de achiziţii în care vor fi angajate mai multe persoane, adică în loc de trei, cât avem acum, să fie 12", a mai spus Raed Arafat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu