Ads 468x60px

joi, 29 noiembrie 2012

O ULTIMA ŢEAPĂ dată de Cristian Sima, înainte de fuga din ţară

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Cristian Sima a dat o ţeapă perfectă unor milionari care se ascund în spatele societăţilor fantomă. În schimbul banilor, afaceriştii nu au mai primit nimic
Afacerile cu firme fantomă se întorc împotriva milionarilor din România. Brokerul- fugar, Cristian Sima (51 de ani), a dat o ţeapă unui off-shore cipriot cu o lună înainte de a dispărea.
Astfel, amănunte inedite ies la iveală despre un împrumut de 1.760.000 de lei, aproximativ 400.000 de euro, luat de Cristian Sima de la societatea Tatika Investments Limited din Nicosia (Cipru), în două procese deschise la Bucureşti. În ultimii trei ani, presa a dezvăluit că în spatele acestei societăţi s-ar afla oamenii de afaceri Puiu Popoviciu, Nicolae Badea şi Radu Dimofte.
Ameninţările cu moartea
Într-un mesaj trimis judecătorilor, la data de 4 noiembrie 2012, Cristian Sima se dă victimă: „Subsemnatul mă aflu în Islanda întrucât am fost nevoit să părăsesc temporar România, urmare a ameninţărilor cu moartea primite din partea reclamantului Tatika Investments LTD”.
Potrivit dosarului de la Judecătorie, Cristian Sima a semnat un contract de împrumut, pe data de 23 august 2012, cu off-shore-ul cipriot pentru suma de 1.760.000 de lei. Actul parafat are denumirea de „contract de finanţare”, iar brokerul s-a angajat să returneze suma împrumutată la data de 22 martie 2013, plus o dobândă anuală de 15%. Drept gaj, el a promis că va pune două apartamente din Calea Dorobanţilor, unul cu patru camere şi unul cu o singură cameră. „Ciprioţii” au virat banii în două tranşe: la data de 23 august 2012- 760.000 de lei, iar la 27 august 2012 - 222.791 de euro.
A „uitat” de ipotecă
După ce a primit banii, Cristian Sima a „uitat” săşi pună imobilele sub ipotecă, în favoarea Tatika Investments. Disperaţi să nu piardă banii, afaceriştii din spatele off-shore-ului au demarat acţiunile în justiţie: au deschis un proces în care cer banii, şi unul în care cer sechestru asigurator pe cele două apartamente. Sima le-a scris judecătorilor şi a cerut respingerea acţiunilor. El a reuşit să căştige unul dintre procese. Cristian Sima a fugit în Islanda, apoi în Elveţia, la jumătatea lunii septembrie. Mai mulţi clienţi ai societăţii sale de brokeraj, WBS Holding, au depus plângeri penale susţinând că au pierdut banii investiţi pe bursă.
Iluziile brokerului
Presa i-a amintit, printre păcăliţi, pe finanţistul Daniel Dăianu, omul de afaceri Puiu Popoviciu, cântăreţul Tudor Chirilă sau creatoarea de modă Irina Schrotter. Acţionarii bursei Sibex au decis să îl acţioneze în instanţă.
400 de mii de euro a împrumutat Cristian Sima de la off-shore-ul cipriot. După ce s-a văzut cu banii în conturi, el nu şi-a mai ipotecat apartamentele
„Voiau să mă afunde mai mult”
Cristian Sima a arătat aseară, în emisiunea „Sub semnul întrebării” a jurnalistului Robert Turcescu, că reprezentanţii Tatika Investments l-au ameninţat cu moartea pe el şi pe familia sa. Aceştia ar fi stabilit o întâlnire pentru data de 29 august 2012, la hotelul Howard Johnson când i-au cerut apartamentele, terenuri şi acţiunile de la Bursa Sibiu.
„Unul dintre clienţi care ştia căşi pierduse banii mi-a mai dat un împrumut ca să mă afunde şi mai mult”, a explicat brokerul. Cristian Sima a arătat că săptămâna viitoare va fi audiat de un procuror elveţian în „dosarul Ericsson”, în care ar fi fost mituiţi mai mulţi demnitari români pentru acordarea unui contract de 40 de milioane de euro.
Misterele off-shore-ului cipriot
Tatika Investments este o persoană juridică cu sediul în Evagorov & Menandrou din Nicosia (Cipru). Reprezentanţii off-shore- ului sunt Vasso Andronikou şi Panayiota Kyriakou. În România, mandatar este avocata Florina Sandolache - unul dintre acţionarii minoritari ai Băneasa Investments, perla afacerilor lui Puiu Popoviciu.
Presa a dezvăluit că societatea cipriotă ar fi controlată de milionarii Puiu Popoviciu, Nicolae Badea (acţionar la Dinamo) şi Radu Dimofte , parteneri în mai multe afaceri. Nicolae Badea ne-a declarat că nu îl cunoaşte pe Cristian Sima: „Nu joc pe bursă şi nu am nicio legătură cu Tatika Investments”.
În numele mamei
Milionarul Puiu Popoviciu nu-şi poate explica de ce numele său a fost legat de Tatika Investments. „De vreo trei ani circulă în presă că aş fi în spatele acestei societăţi. Nu este nimc adevărat. Nu joc pe bursă şi nu –l cunosc pe Cristian Sima”, se apără Puiu Popoviciu. Partenerul tradiţional de afaceri al acestuia, Radu Dimofte, nu a putut fi contactat.
Avocata Florina Sandolache nu a vrut să comenteze mandatul primit din partea „ciprioţilor”. Puiu Popoviciu nu are nicio afacere pe numele său, o parte din firme sunt înregistrate pe numele mamei sale, Ligia Popoviciu (79 de ani). Femeia este asociată cu off-shore-ul cipriot în unele societăţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu