Ads 468x60px

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Primi 10 CEI MAI TARI oameni de afaceri români

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Potrivit clasamentului realizat de portalul doingbusiness.ro şi Ernst&Young, cele mai promiţătoare afaceri româneşti aparţin unor oameni de afaceri mai mult sau mai puţin cunoscuţi care activează în cele mai diverse domenii. Industria farmaceutică are cei mai mulţi reprezentanţi.


Analiza efectuată de cele două entităţi s-a bazat pe indicatori financiari şi nefinanciari pe baza cărora au fost acordate ratinguri proprii companiilor care activează în România. Statistic, la finele lui 2011 în România erau înregistrate 626.604 companii, din care 623.231 aveau acţionariat privat şi 772 erau de stat. Dintrea acestea, 58% au înregistrat profit şi 42% au avut pierderi. În cele 300 de companii clasificate ca cele mai competitive companii, doar 45 au acţionariat majoritar privat românesc. Astfel, cea mai competitivă companie privată românească a fost desemnată SC Dedeman, controlată de fraţii Paval, clasată pe locul 13, urmată de Interagro SA, clasată pe locul 22 şi controlată de Ioan Niculae. Urmeayă apoi doi distribuitori farma, Farmexpert (din care însă Eugen Banciu mai deţine doar 20%) şi Polisano, controlată de Ilie Vonica. Interesant este faptul că, oameni de afaceri mai puţin cunoscuţi, gen Alin Niculae, care a deţine Oscar Downstream (distribuţie produse petroliere), şi Augustin Oancea, Tinmar Ind SA se află pe locuri fruntaşe în acest clasament al companiilor cu potenţial de creştere, în timp ce, mai cunoscuţii Nelu Iordache, cu Romstrade, sau Dorinel Umbrărescu, cu Spedition UMB, sunt mai spre coada clasamentului. Alţi oameni de afaceri, cu averi destul de importante nici măcar nu se regăsesc în acest clasament, gen fraţii Micula, Dinu Patriciu sau Dan Adamescu. Cea mai bogată reprezentare o au patronii din industria farmaceutică: Eugen Banciu, prezent şi cu Siepcofar (reaţeaua farmaciilor Dona), Ilie Vonica, Ovidiu Buluc (şi Farmexim şi Help Net), Anca Vlad (Fildas), Mihai Miron (Ropharma), Valentin Ţărus (Farmaceutica Remedia), etc.
Societatea    Scoringul    Acţionarul  
1.    Dedeman    4062    fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl  
2.    Interagro SA    3875    Ioan Niculae  
3.    Farmexpert    3875    Eugen Banciu (20%)
4.    Polisano    3825    Ilie Vonica
5.    Oscar Downstream    3588    Alin Niculae
6.    Tinmar Ind SA    3587    Augustin Oancea
7.    Agro Chirnogi    3575    Raji Ibrahim Eli Khalil (de origine libaneză, cu cetăţenie română)
8.    RCS&RDS    3550    Zoltan Teszari
9.    Remat SA    3388    Fraţii Tawil
10.    Altex    3312    Dan Ostahie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu