Ads 468x60px

duminică, 25 noiembrie 2012

Romani au gasit o noua Metodă de fentat taxa de înmatriculare: maşină închiriată din Bulgaria

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Speriaţi de ameninţarea cu limitarea perioadei de circulaţie cu maşinile înmatriculate la bulgari, românii şi-au dovedit din nou inventivitatea. Astfel, de câteva luni, au apărut firme în Bulgaria care se ocupă cu închirierea maşinilor pentru cetăţenii români care vor să scape de taxa de înmatriculare.


Potrivit proiectului de lege pentru modificarea Codului Rutier, autovehiculele înmatriculate în alte state ar fi avut voie să circule pe teritoriul României doar 90 de zile pe an. Deşi s-a renunţat la această modificare legislativă, mulţi români sunt încă nelămuriţi de reglementările aflate acum în vigoare. Confuzia a fost sporită şi de controalele şi amenzile recente ale Poliţiei Rutiere care au avut ca ţintă maşinile înmatriculate în ţara vecină. Aceste verificări au urmărit însă legalitatea privind asigurările obligatorii şi actele maşinilor.

150 de euro pe an

Românii “posesori” de autoturisme înmatriculate în Bulgaria au întâmpinat probleme şi cu proprietarii din acte ai maşinilor, care nu şi-au plătit impozitele şi cer bani în plus la înnoirea anuală a actelor. “De obicei plăteam 150 de euro pe an la proprietarul bulgar, dar acum au început să ceară şi banii pe impozite şi ajung să plătesc şi 360 de euro. Dacă ar fi să înnoiesc actele din trei în trei luni şi să plătesc 150 de euro de fiecare dată, nu mai e rentabil să înmatriculezi la bulgari. Au apărut însă în Bulgaria firme de închirieri maşini cu patroni români şi bulgari, care îţi înmatriculează maşina şi apoi ţi-o închiriază pe trei sau cinci ani”, ne-a spus Dan Voinea, proprietar de autoturism înmatriculat la bulgari. Pe de altă parte, patronii firmelor care se ocupă de înmatriculări în Bulgaria spun că este imposibil să intre în vigoare vreo lege care să limiteze dreptul de circulaţie a maşinilor din UE pentru că s-ar încălca astfel reglementările europene. În România, înmatricularea unui autoturism costă 1.300 de euro, în timp ce la bulgari costă doar 400 de euro.

“Procura este o invenţie a românilor. Nu îţi trebuie nicio dovadă că este maşina ta dacă circuli cu o maşină înmatriculată în altă ţară atât timp cât nu există plângere că aceasta ar fi furată sau în neregulă.” - Bogdan Oprea, patronul unei firme de înmatriculări autoturisme în Bulgaria

19.800 de români şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu