Ads 468x60px

duminică, 25 noiembrie 2012

Sorin Oprescu s-a intalnit la Chisinau cu cei mai puternici oameni politici ai Moldovei

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Primarul general Sorin Oprescu s-a intalnit marti la Chisinau cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Vlad Filat si cu primarul orasului Chisinau, Dorin Chirtoaca.
In cadrul primei intrevederi, edilul sef a discutat cu seful statului moldovean despre realizarile si problemele Bucurestiului, precum si despre un program european care vizeaza orasele dunarene.
"Am trecut in revista cu domnul Presedinte probleme generale si i-am cerut ‘binecuvantarea' de a integra Republica Moldova, prin regiunea Giurgiulesti, intr-un program al Uniunii Europene, care vizeaza Dunarea si iesirea la Marea Neagra. Incercam sa transformam acest proiect intr-un obiectiv prioritar, sa legam Bucurestiul cu Dunarea, prin canalul Dunare-Bucuresti, si desigur, de ce nu, sa ajungem pana pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat Sorin Oprescu la finalul intalnirii cu presedintele Timofti.
De altfel, edilul sef a mai discutat si despre tinerii din Republica Moldova care studiaza in Capitala Romaniei si carora doreste sa le creeze cele mai bune conditii de studiu. "Sper sa reusim sa creem toate conditiile pentru tinerii care vin din Republica Moldova sa studieze in Bucuresti, si in acest sens vreau sa realizez un nou centru universitar la standarde europene", a mai spus primarul general.
La randul sau, presedintele Republicii Moldova a declarat ca "am avut o intalnire cu primarul general, Sorin Oprescu, si am discutat despre realizarile Bucurestiului. Am vizitat Bucurestiul si in anii 1990 si acum, recent. Vreau sa va spun ca m-a bucurat foarte mult ceea ce am vazut. Bucurestiul s-a refacut splendid, este cu adevarat o capitala europeana. Mi-a comunicat domnul primar despre intentia sa in ceea ce priveste zona Giurgiulesti, cred ar fi bine sa se realizeze". De asemenea, tot marti primarul general s-a intalnit si cu premierul Vlad Filat, cu care a discutat de asemenea despre bunele relatii intre Bucuresti, Romania si Republica Moldova. Oprescu a avut o intrevedere si cu primarul orasului Chisinau, Dorin Chirtoaca, cu care a discutat despre proiecte si programe comune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu