Ads 468x60px

miercuri, 21 noiembrie 2012

Stiri Extreme MAE: 38 de cetateni romani, evacuati din Fasia Gaza spre Egipt

Stiri Extreme Un numar de 38 de cetateni romani, in majoritate femei si copii, au fost evacuati, in contextul recentelor violente din Fasia Gaza si Israel, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, catre Egipt.

"In contextul recentelor violente din Fasia Gaza si Israel, Celula de criza din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a organizat si derulat operatiunea de evacuare voluntara a unui grup format din 38 de cetateni romani (majoritar femei si copii) si membri de familie, din Fasia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, catre Republica Araba Egipt. Evacuarea cetatenilor romani din Fasia Gaza a fost organizata de catre Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah, cu sprijinul agentiilor specializate ale ONU din regiune", se arata intr-un comunicat al MAE, potrivit MEDIAFAX.
Ministerul precizeaza ca cetatenii romani au fost preluati de la punctul de trecere a frontierei Rafah de catre o echipa consulara mobila constituita la Ambasada Romaniei la Cairo.

"Cetatenilor romani evacuati le-au fost asigurate mijloacele de transport pana la Cairo, asistenta medicala de specialitate, medicamente, alimente, precum si produse de stricta necesitate. Pe traseul Rafah - Cairo, securitatea transportului cetatenilor romani a fost asigurata cu sprijinul autoritatilor egiptene. Echipa consulara a intreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, in regim de urgenta, a documentelor de calatorie necesare cetatenilor romani si membrilor lor de familie, pentru intrarea acestora in Egipt, respectiv continuarea deplasarii catre Romania", infiormeaza MAE.
Ministerul Afacerilor Externe a asigurat pentru un numar de 24 de romani, care au dorit sa revina in Romania, conditiile de repatriere catre Bucuresti cu sprijinul companiei aeriene Tarom.
"Toate costurile operatiunii au fost suportate din fondul special aflat la dispozitia ministrului Afacerilor Externe, alocat prin Legea bugetului. Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah mentine un dialog permanent cu cetatenii romani care nu au dorit sa paraseasca zona in cadrul acestei operatiuni. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani din zona care nu si-au inregistrat inca prezena la Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah, sa contacteze aceasta misiune diplomatica pentru a transmite propriile coordonate, precum si pe cele ale rudelor, astfel incat, in eventualitatea unei situatii de urgenta, sa poata beneficia, la cerere, de asistenta statului roman", se arata in comunicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu