Ads 468x60px

joi, 29 noiembrie 2012

Stiri Extreme TVR insistă cu competiţia care a băgat postul în faliment: va difuza Liga Campionilor încă trei ani

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Postul public face restructurări masive, însă găseşte resurse financiare pentru a achiziţiona drepturile de televizare ale unor competiţii sportive.
În 2008, TVR a câştigat cu surle şi trâmbiţe licitaţia pentru difuzarea meciurilor din Liga Campionilor, competiţie care până în acel moment era transmisă de PRO TV în România.
Suma achitată pentru trei ani? 35 de milioane de euro!

Ulterior, s-a dovedit că această investiţie a fost una catastrofală!
În primii doi ani, TVR a recuperat doar 4,1% din această sumă, în condiţiile în care dintre cele 29 de meciuri transmise live, 13 au avut venituri din publicitate de sub 20.000 de euro!
Au plătit de zece ori mai puţin
În ciuda dezastrului financiar provocat de Ligă, TVR a anunţat, astăzi, că a achiziţionat drepturile de televizare ale competiţiei pentru perioada 2012-2015.
Potrivit paginademedia.ro, care citează un comunicat al postului public, investiţia făcută de această dată e de zece ori mai mică decât cea din 2008.
Astfel, reiese că TVR a plătit, aproximativ, 3,5 - 4 milioane de euro, pentru partidele din Ligă din următorii trei ani.
În prezent, Liga Campionilor se vede şi pe Dolce Sport, dar şi pe Digi Sport.
Au făcut şi alte achiziţii
Pe lângă Liga Campionilor, TVR a achiziţionat şi drepturile de televizare pentru Campionatele Mondiale de gimnastică, dar şi pentru Eurovision din 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu