Ads 468x60px

luni, 26 noiembrie 2012

Traian Băsescu a ieşit la cumpărături. Strategia câştigătoare din 2007

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Preşedintele Traian Băsescu a ieşit din nou la cumpărături, într-un centru comercial din Bucureşti. Preşedintele ne-a obişnuit deja cu ieşirile de duminică după-amiază la cumpărături, toate fiind în momente cheie din punct de vedere politic. Prima ieşire a preşedintelui a fost în 2007, chiar în ziua referendumului de suspendare.

Traian Băsescu a jucat pentru prima dată cartea preşedintelui relaxat, care merge la cumpărături, în anul 2007. Chiar în ziua referendumului, preşedintele a mers la cumpărături alături de soţia sa. 

Un incident celebru s-a petrecut la această primă ieşire a preşedintelui. Episodul a avut loc într-un hypermarket din Capitală şi i-a avut protagonişti pe Traian Băsescu şi ziarista Andreea Pană, de la Antena3. Băsescu a întrebat-o: "Măi, păsărică, n-ai şi tu treabă azi?". Lucrurile au luat o altă turnură după ce preşedintele i-a smuls telefonul jurnalistei şi a urcat în maşină, unde a continuat discuţia cu soţia sa, Maria Băsescu. În timpul conversaţiei. preşedintele a numit-o pe ziaristă "ţigancă împuţită". La momentul respectiv Traian Băsescu a fost acuzat în instanţă de discriminare.
7 iunie 2009 - Alegerile europarlamentare

Un alt moment cheie în care Traian Băsescu a ales să meargă la cumpătăruri a fost 7 iunie 2009. Era ziua alegerilor europarlamentare. Pentru Traian Băsescu aceste alegeri aveau şi o miză personală pentru că Elena Băsescu era implicată direct în această campanie.

Fiica preşedintelui a reuşit să obţină un loc în Parlamentul European. La anunţarea rezultatelor şi-a făcut apariţia şi preşedintele Traian Băsescu. "Eu nu i-am dat acest procentaj. Am pregătit-o tot timpul pentru mai puţin şi i-am spus tot timpul că este doar un exerciţiu. Eu nu mă duc la PD-L. Vreau să o conving să meargă cu mine şi cu maică-sa să ieşim în oraş", a declarat râzând preşedintele Băsescu, când a venit la sediul de campanie pentru a o conduce pe Elena acasă.
6 decembrie 2009 - Ziua alegerilor prezidenţiale

Traian Băsescu a plecat direct la cumpărături, după ce şi-a exercitat dreptul de vot. Şeful statului a precizat atunci că soţia sa i-a dat o listă şi l-a trimis la cumpărături, întrucât aceasta se afla la un concurs de călărie.
10 ianuarie 2010 - Conflictul Omar Hayssam

Preşedintele a mai ieşit la cumpărături în plin scandal legat de fuga lui Omar Hayssam din România. Traian Băsescu declara, la vremea respectivă, că Omar Hayssam "este bine-merci" şi nu mai are cancer. Preşedintele preciza că partea română ştie exact unde se află Hayssam pentru că este subiect de discuţie cu partea siriană. "Ştim precis şi unde este, şi e bine-mersi, sănătos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era cand l-a operat unul din medicii faimoşi ai patriei", spunea atunci Băsescu.

10 decembrie 2011 - Conflictul dintre România şi Olanda


Traian Băsescu a ieşit la cumpărături în plin scandal între România şi Olanda, legat refuzul Olandei de a ne primi în spaţiul Schengen. ”Au crescut, şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze", era declaraţia lui Traian Băsescu, prin care le cerea românilor să nu mai cumpere produse importate din Olanda.

10 iunie 2012 - Ziua alegerilor locale

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit din nou la cumpărături într-un moment important din punct de vedere politic, în ziua alegerilor locale. Preşedintele şi-a achiziţionat produsele, iar apoi a stat la o cafea cu jurnaliştii.

După ce şi-a exercitat dreptul de vot, preşedintele a luat lista de la Maria Băsescu şi s-a dus într-un supermarket bucureştean. Întrebat care este motivul pentru care merge de fiecare dată la cumpărături în ziua alegerilor, preşedintelui a precizat că nu este o surperstiţie. "Trece ziua mai repede în aşteptarea rezultatelor", a spus Băsescu.
25 noiembrie 2012 - O revenire anunţată pe Facebook

Ultima ieşire a preşedintelui a avut loc ieri, într-un complex comercial din Capitală. Ieşirea lui Traian Băsescu a fost una anunţată. Printr-un filmuleţ postat pe Facebook, Traian Băsescu îşi anunţa revenirea după o perioadă în care a evitat să apară în spaţiul public.

Revenirea lui Traian Băsescu s-a materializat în cele două discursuri susţinute la Cotroceni şi ulterior reprezentarea României la Bruxelles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu