Ads 468x60px

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Un Centrului de Plasament transformat în BORDEL. Bătăi cu pumnii și picioarele asupra fetelor care NU SE SUPUN. Cea mai mică avea 13 ANI!

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
A izbucnit un scandal anunţat de ani de zile, pe căi neoficiale, din multe alte centre de plasament din ţară. Adolescentele din Casele de Copii cad victimă reţelelor de prostituţie, iar pedagogii din sistem închid ochii sau chiar profită financiar.
Centrul de plasament „Mihail şi Gavril” de la Solca a fost principala resursă de aprovizionare cu prostituate minore a unei grupări de proxeneți anihilate în urmă cu două zile de procurori şi polițiști din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate.

Din mărturisirile unora dintre victime, care aveau vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi proveneau din familii dezorganizate, traficanții erau în relații bune cu pedagogi din centrul de plasament, funcționari care știau foarte bine la ce „plimbări” ieșeau minorele cu fel de fel de indivizi care susțineau că le sunt rude.
Cinci indivizi acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, arestaţi de Tribunalul Suceava
Cinci indivizi din cei opt săltați joi în acest dosar au fost arestați preventiv în cursul zilei de vineri, la cererea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.
Magistrații Tribunalului Suceava i-au trimis după gratii, în stare de arest preventiv, pe numiții: Traian Ferari (52 de ani), din satul Poieni Solca, frații Marcel Lupan (22 de ani) şi Florin Lupan (19 ani), din orașul Solca, Mădălina Dana Toma (18 ani), din municipiul Slobozia, județul Ialomița, şi Fabian Toader (24 de ani), din comuna Dragalina, județul Călărași.
Acuzațiile împotriva celor cinci vizează infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori şi proxenetism.
Povestea Mihaelei, minora de 15 ani care a ajuns din centrul de plasament, prostituată pe Autostrada Soarelui
Una dintre victime, Mihaela P., a fost racolată la începutul anului 2011 de Traian Ferari. Minora avea pe atunci 15 ani şi era instituţionalizată în centrul de plasament de la Solca.
Ferari, individ cunoscut în zonă că racolează adolescente din centrul de plasament şi le determină să se prostitueze, i-a propus aceeaşi afacere şi Mihaelei P., convingând-o că îi va găsi clienţi şi îi va da jumătate din tariful de 100 de lei.
Traian Ferari o contacta pe minoră direct sau telefonic atunci când găsea clienţi, o prelua din faţa centrului sau dintr-un alt lor de întâlnire prestabilit şi o transporta cu maşina personală până la cei care plăteau să facă sex cu ea. De cele mai multe ori, partidele sexuale aveau loc în maşinile clienţilor.
Pentru că, după o vreme, proxenetul nu îi mai dădea jumătate din suma primită de la clienţi şi pentru că lipsea din ce în ce mai des de la centru, prostituata de 15 ani a încercat să refuze, însă a fost ameninţată că va afla tot centrul de afacerea lor şi va suporta sancţiuni severe.
Apartamentul unui tânăr din Rădăuţi, cuib de prostituate
Unul dintre clienţii aduşi de Traian Ferari, şi anume inculpatul Marcel Lupan, a intrat şi el în afacere şi, cu acordul primului, a început să caute şi el clienţi pentru Mihaela.
Banii obţinuţi, susţin anchetatorii, erau împărţiţi de cei doi proxeneţi, iar minora primea doar sume infime sau de multe ori nici un leu. Mihaela P. a fost dusă la un moment dat de cei doi suspecţi şi la Rădăuţi, unde a fost trimisă să facă sex cu mai mulţi bărbaţi într-un imobil.
Minora din centrul de plasament a fost predată în luna mai a anului trecut unui alt suspect în acest caz, Alexandru Dinu, de 20 de ani (aflat în prezent în Italia), care a luat-o în apartamentul lui din Rădăuţi, oferindu-i jumătate din banii pe care îi cerea de la clienţi.
Alexandru Dinu, le-a povestit Mihaela P. anchetatorilor, era „peştele” altor cinci fete care se prostituau pentru el, dar care veneau doar să se schimbe în apartamentul acestuia, nelocuind în acel imobil.
La un moment dat, minora a vrut să se întoarcă în centrul de plasament de la Solca, însă a fost bătută cu pumnii şi picioarele de proxenet şi apoi sechestrată.
Traficată de o prostituată în vârstă de 17 ani. Între 50 şi 150 de lei, partida de sex pe autostradă
Alexandru Dinu, se arată în actele trimise instanţei de judecată, era în legătură cu alţi proxeneţi care acţionau în zona judeţului Călăraşi, Fabian Toader, Adrian Matei şi Mădălina Dana Toma, aceasta din urmă având pe atunci 17 ani şi fiind şi ea prostituată.
Pe această filieră, Mihaela P. a ajuns să se prostitueze la Călăraşi, pe Autostrada Soarelui, contra unor tarife între 50 şi 150 de lei. Banii trebuia să îi predea inculpatei Mădălina Dana Toma, care avea şi misiunea de a o supraveghea să nu fugă.
Minore scoase „la produs” din centrul de plasament, de „veri” şi „unchi”
După o vreme, proxeneţii din Călăraşi plănuiau să o ducă pe minora de 15 ani „la produs” în străinătate, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, după ce adolescenta a fost prinsă de poliţie în urma unui control şi internată într-un centru de minori din Călăraşi.
„Victima minoră Mihaela P., din păcate, nu era singurul exemplu de racolare de minore care figurau instituţionalizate la Centrul de Plasament din Solca, în zonă fiind de notorietate faptul că un mod de a obţine beneficii financiare era racolarea unor astfel de minore, de regulă cu vârste cuprinse între 14–16 ani, în scopul exploatării sexuale, acestea fiind obligate sau determinate să practice prostituţia sub promisiunea unor câştiguri materiale consistente. Clienţii racolaţi de traficanţi erau cu preponderenţă din zona Solca, Rădăuţi, Poieni Solca şi Arbore.  Pentru a scoate o minoră din centru era suficient ca traficanţii să aibă asupra lor un act de identitate, să pretindă că sunt rude apropiate (de regulă văr sau unchi), iar minora să confirme acest aspect”, susţin surse din rândul anchetatorilor.
Centrul de la Solca era ca un magazin de prostituate pentru proxeneţii din zonă, care erau foarte interesaţi atunci când erau aduse „fete noi” în instituţia de ocrotire a minorilor.
Audiate de procurori, mai multe minore traficate de proxeneţi au povestit că aceştia din urmă „aveau relaţii apropiate cu o mare parte din pedagogii de la centrul de plasament şi, profitând de această situaţie, le scoteau foarte uşor în oraş”. Una dintre prostituatele minore din acest dosar avea chiar 13 ani.
Ancheta în cazul prostituatelor minore „instituţionalizate” este departe de a se fi terminat şi cu siguranţă vor mai fi şi alte persoane arestate în acest dosar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu