Ads 468x60px

duminică, 2 decembrie 2012

In Romania Femeile câștigă teren în fața bărbaților la numărul de permise noi obținute

Trei români din zece au permis de conducere. În plus, de la an la an, tot mai multe femei obține permis de conducere, ceea ce îi îndeamnă pe asigurători să spere că în viitor vom avea mai puține accidente auto, femeile fiind mult mai prudente decât bărbații. Fenomrnul rste remarcat la nivel mondial, în SUA existând deja mai multe șoferițe decât șoferi.

Ptrovit unei analize realizate de 1asig.ro, în România, la sfârșitul anului 2011, numărul persoanelor care dețineau un permis de conducere era de 6,43 milioane, conform statisticilor Direcției Regim Permise de Conducere și Evidența Populației (DRPCIV), în condițiile în care numărul total de locuitori era de 19,04 milioane. Astfel, aproximativ 3 din 10 români dețin un permis de conducere pentru cel puțin o categorie de vehicule.
Chiar dacă în perioada 2007-2011 numărul permiselor auto acordate a scăzut de la an la an din cauza crizei financiare, este de remarcat "ofensiva" femeilor în obținerea unui permis de conducere. Astfel, pentru unele intervale de vârstă, respectiv 26-35 de ani și 36-45 de ani, numărul femeilor care obțin permisul de conducere îl depășește ușor pe cel al bărbaților. Singurul segment de varstă unde încă există un avans clar al persoanelor de sex masculin este cel sub 25 de ani.

Barbații sunt mai numeroși în total (69,3%) cât și pe fiecare categorie de vârstă, însă raportul dintre cele două sexe scade foarte mult pe intervalele de vârstă de sub 25 de ani (58%), respectiv 26-35 de ani (60%).

Acest fenomen nu este unul local. Spre exemplu, in SUA, pentru prima data in istorie, in 2010, existau mai multe femei cu permis de conducere decât.

De aceea, putem spera la o scădere a numărului de accidente în viitor, datorită faptului că vor exista tot mai multe femei pe șosele. Statisticile și calculele actuariale ale asigurătorilor au arătat faptul că, într-adevăr, femeile prezintă un grad mai scăzut de risc pe șosele, deși acest lucru nu va mai putea fi transpus în politicile de tarifare odată cu interzicerea de la 21 decembrie a.c. a folosirii sexului unei persoane în calculul primei de asigurare.
Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu