Ads 468x60px

marți, 27 noiembrie 2012

Cei dela Protecţia Copilului se spală pe mâini în cazul prostituatelor minore de la centrul de plasament

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. După ce DIICOT a trimis cinci indivizi după gratii într-un dosar în care mai multe minore din centrul de plasament Solca (judeţul Suceava) au fost traficate de proxeneţi, iar mai multe dintre victime au povestit că traficanţii aveau relaţii apropiate cu o parte dintre angajaţii instituţiei de plasament, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a ieşit astăzi cu un comunicat de presă prin care neagă, voalat ce-i drept, acuzaţiile anchetatorilor.

Cei de la Protecţia Copilului susţin că minorele care ar fi victime în dosarul instrumentat de DIICOT au fugit în repetate rânduri din centrul de plasaement de la Solca şi nu ar fi spus niciodată, la şedinţele de consiliere, că ar fi fost victimele proxeneţilor.
„Din momentul în care fetele au fost identificate şi predate unităţii au beneficiat de şedinţe de consiliere din partea specialiştilor. Întrebate atât în cadrul şedinţelor de consiliere, cât şi de Poliţia de pe raza oraşului Solca, dacă au fost sechestrate, maltratate în perioada absenţei nemotivate din cadrul centrului de plasament, minorele au răspuns că nu au avut legături cu persoane dubioase, nu au fost ameninţate sau constrânse. Motivul pentru care părăseau sediul unităţii era faptul că nu le plăcea regimul de internat şi îşi doreau să ajungă în familia naturală, aşa cum reiese din declaraţiile oferite la acea dată”, se arată în comunicatul celor de la Protecţia Copilului Suceava.

Potrivit aceluiaşi document, începând cu prima jumătate a acestui an, trei dintre minorele despre care procurorii DIICOT susţin că ar fi fost victimele unor proxeneţi, se află în sânul famililor naturale, cu o singură excepţie, o minoră dată încă în urmărire generală.
Protecţia Copilului Suceava a anunţat de asemenea că s-a autoseizat despre acest caz, în urma apariţiei în mass-media a mai multe articole, şi a demarat o anchetă internă.
De cealaltă parte, surse din cadrul DIICOT susţin că vor urma şi alte arestări în acest dosar şi că se fac cercetări şi cu privire la o eventuală complicitate a unor angajaţi din centrul de plasament, bănuiţi că ar fi fost mână în mână cu proxeneţii.
Potrivit DIICOT Suceava, mai multe minore din centrul de plasament, cu vârste de la 13 la 17 ani, au fost determinate şi obligate să întreţină relaţii sexuale de mai mulţi indivizi.
Victimele au povestit că erau scoase câte o zi pe săptămână din centru şi duse „la produs”, o adolescentă fiind obligată să facă sex cu 18 bărbaţi, într-o casă părăsită.
O altă minoră din centrul de plasament a fost dusă şi obligată să se prostitueze în parcările de pe A2 -Autostrada Soarelui.
În ciuda acuzaţiilor, şeful centrului de plasament de la Solca, Eugen Besenei, susţine că „eu nu am auzit de nici o fată de la centru care s-ar prostitua pe bani”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu