Ads 468x60px

luni, 26 noiembrie 2012

anticoncepţionale. Se cumpără fără reţetă, dar pot avea efecte adverse serioase!

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Anticoncepţionalele sunt disponibile în farmacii, fără să fie nevoie de prescripţie medicală, însă ar trebui folosite doar la sfatul medicului, mai ales în cazul femeilor cu anumite afecţiuni.
 

Deşi contraceptivele orale sunt relativ sigure, anumite femei au nevoie de o evaluare a factorilor de risc înainte de folosirea lor, care se poate face doar într-un cabinet medical. Multe femei nu conştientizează faptul că stilul de viaţă poate afecta potenţialele efecte adverse ale medicamentelor care pot fi achiziţionate fără prescripţie medicală.
De la obezitate şi hipertensiune până la fumat, mulţi factori pot influenţa acţiunea anumitor medicamente, în special al anticoncepţionalelor. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, femeile care suferă de diabet, boli de ficat, cancer de sân, hipertensiune şi boli de inimă ar trebui să evite contraceptivele orale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu